CIEs NO agraeix el guardó Guillem Agulló al company Daniel Sanjuan com a reconeixement pòstum

Valencia, 26 d’abril de 2017.- La Campanya CIEs NO de València agraeix el reconeixement pòstum de la tasca generosa en la defensa dels Drets Humans i la lluita contra el racisme institucional i el seu símbol més fort, els CIE, al nostre estimat company Dani Sanjuan, amb el guardó Guillem Agulló atorgat ahir per les Corts en el dia de les Corts Valencianes.

Aquest guardó Guillem Agulló reconeix la tasca de les persones i iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i delictes d’odi. Aquest any 2017 es la primera edició del premi, des de que any passar s’aprovarà la declaració institucional per unanimitat en les Corts de crear aquest premi en memòria de jove assassinat per motius polítics per la extrema dreta a l’any 1993.

Per a nosaltres, que en la primera edició d’aquest premi haja estat per al nostre company Daniel Sanjuan a títol pòstum, significa, sens dubte, que la seua lluita, la nostra, ha de continuar sempre i quant continuen existint aquests centres de la vergonya, que evidencien els trets xenòfobs d’una llei d’estrangeria injusta, que possibilita la vulneració dels drets fonamentals de les persones migrants en situació irregular, privant-les de llibertat i que son el símbol per arrelat de la violència i el racisme institucional.

El millor reconeixement que podrien fer avui a Dani, i a tot allò per el que ell va lluitar, es que l’Estat i els organismes competents mostraren un compromís ferm i real pel tancament definitiu de tots els CIE que es troben a l’Estat Espanyol a més de posar fi a les deportacions forçades. És a dir, que es plantejaren un canvi de paradigma en la política migratòria.

Perquè tot el seu treball ha estat motivat per lluita contra la impunitat; contra el racisme i contra la xenofòbia; la teua lluita per a donar refugi a les persones perseguides per la seua ètnia, orientació o identitat sexual o ideològica; la lluita per fer complir el dret a l’asil, per protegir a les persones migrants mes vulnerables, excloses.

Perquè la seua manera d’entendre i viure el món ha estat en favor d’una societat més justa i humana que prioritza els valors de la igualtat, de la solidaritat, de la justícia, de la convivència, de la llibertat… a ell, al nostre company, el sorprenia que es justificaren els CIE, en una societat anomenada de dret.

Per a ell, i per totes les persones que ha defensat i a qui va donar suport en la lluita, no ens queda altra, ja que ens dona força, que continuar lluitant per eixa societat que volia i que volem i que no sols és possible, si no necessària.

Guillem, no t’oblidem. Dani, la lluita continua, encara que et trobem a faltar, encara que sempre estaràs amb nosaltres.

Un moment de l’entrega del guardó.

El nostre enyorat company Daniel Sanjuan.

Anuncios
Publicado en: Sin categoría

Un comentario en “CIEs NO agraeix el guardó Guillem Agulló al company Daniel Sanjuan com a reconeixement pòstum

Los comentarios están cerrados.